sauna en saloon experience


Een badhuisje als een tempel schroomvoetend aan een stil verleden.

Een warme serene plek om in alle stilte tot rust te komen, met lichaam en ziel, om te ontbolsteren en opnieuw open te bruisen.


' t Steenbrughof

waar het leven voor paard en mens goed is...


Het wellness oordje is op de boerderij verborgen in een oud aardappelschuurtje aansluitend aan een oude veestal. Het was jaren een bergplaats waar spullen een eeuwigheid in het donker verloren lagen.

De met leem beklede binnenmuren vermoeden dat het schuurtje oorspronkelijk meer dan een halve eeuw terug een kleine huisvesting was aan een kleine veestal gebouwd zoals het vroeger wel vaker was.

De veestal werd later verbouwd tot een grotere stal. Alle vroegere oude bouwelementen van de stal en het schuurtje werden tijdens het bouwen van de wellbeing omgeving zorgvuldig behouden. Zo bleef niet alleen het karakter behouden maar ook de sfeer die diep in de boerderij een sereen gevoel van het verleden vasthoud…

In het badhuis kan je zalig genieten van zowel  een sauna- of een infraroodsauna beleving. Er is een douche voor het was/ schropzout ritueel tussen door. Voor wie het meer mag zijn is er ook een koudwaterput. Rust kan je na de afkoeling vinden in een kleine binnentuin bij de kabbelende waterloop.

Daarna kan je gezellig shillen aan de houtkachel in de saloon waar je in een voormalige stallen van de boerderij kunt genieten van een lekkere maaltijd.Finse sauna:


Bij een saunagang leg je een bepaald parcours af in de badruimte, waarbij je stevig opwarmt en weer afkoelt, gevolgd door een rustpauze. Tijdens je saunabezoek kan je twee tot drie saunagangen doen.


Een saunagang in het kort: een warme douche met douchegel – een warm voetbad als voorverwarming – de eigenlijke opwarming in de sauna (15 á 20 min)– afkoelen met waterslang of douche – luchtbad – dompelput – terug opwarmen in voetbad – rust.

Je kan de temperatuur van de sauna naar wens zelf instellen.


Bij een tweede en derde saunagang kan men als alternatief voor extra opwarming in de sauna een opgiet moment houden. Uit een emmer met water aangevuld met etherische oliën kan je voorzichtig met een houten lepel het water op de hete lavastenen uitgieten. Een opgietsessie kan heel intens aanvoelen. De gevoelstemperatuur ligt immers hoger dan bij een gewone sessie, waarbij je meestal neerligt in de sauna. Net omdat opgietsessies zo intens zijn, is het gevoel van rust na afloop nog groter. De geuren van etherische oliën die verspreid worden in de sauna, versterken dat rustgevende gevoel.

Infraroodsauna:


Via het infraroodpaneel kan de warmte gemakkelijk doordringen in het menselijk weefsel. Het lichaam wordt verwarmd voordat de lucht wordt opgewarmd. In een infraroodsauna zou slechts ongeveer 20 procent van de warmte naar de lucht gaat en de andere 80 procent rechtstreeks je lichaam verwarmen.


Een eigenschap van sauna's in het algemeen is dat ze reacties veroorzaken die vergelijkbaar zijn met die van matige lichaamsbeweging, zoals hevig zweten en een verhoogde hartslag. Een infraroodsauna geeft deze resultaten bij lagere temperaturen dan een gewone sauna, waardoor dit type sauna ook toegankelijk is voor mensen die de hitte van een conventionele sauna niet kunnen verdragen.


Zin naar deze beleving?


Sauna Experience:


                  75 € voor twee personen

                  -Welkomstthee, rondleiding 

- 3 uur Wellness


Sauna - Saloon Experience complete :


                  125 € voor twee personen

                  -Welkomstthee, rondleiding

- 3 uur Wellness

-sauna maaltijd

Badlinnen niet inbegrepen.

Huur badset (badjas, slippers,grote handdoek, kleine handdoek): 10 euro per set.
Boeken of deze

Sauna – Saloon Experience

als cadeaubon voor vrienden of kennissen?

contacteer ons via e-mail:

info@steenbrughof.be

of klik onderaan voor een bericht.